Περιοχή Φαλάσαρνα

000-falasarnaΣτη δυτική ακτή της Κρήτης μετά την Κίσσαμο Χανίων, συναντάμε μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Κάθε χρόνο βρίσκεται στις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης με την υπέροχη ψιλή της άμμο και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά της.
Ενταγμένη στο σχέδιο Natura η περιοχή της Φαλάσαρνας έχει μεγάλη ποικιλία σε χλωρίδα και πανίδα και ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Η ευρύτερη περιοχή ευνοεί την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών γι’ αυτό και υπάρχει πληθώρα θερμοκηπίων.

Μοναδικό μειονέκτημα της περιοχής είναι η έκθεση της σε βόρειους και δυτικούς ανέμους με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων κυμάτων, κάτι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα στους λάτρεις του wind surfing.

Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τη δική τους ομπρέλα και την πετσέτα τους στην άμμο. Υπάρχουν αρκετές καντίνες για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για το μπάνιο σας ενώ η παραλία προσφέρει και γήπεδο beach volley και διάφορα θαλάσσια σπορ.